Tekst laten schrijven?

Onverwacht zwangerschapsvoordeel: een prachtige haardos

Onverwachte voordelen van een zwangerschap: prachtig haar en stralende huid. Maar blijft dat ook zo na de zwangerschap? Nou nee, niet altijd. Nicole Schildkamp van Kapsels Enzo legt uit.

Oldenzaal -

“Tijdens een zwangerschap groeit je haar sneller en vaak wordt het ook dikker,” vertelt de Oldenzaalse kapster. “Maar helaas, dat blijft niet eeuwig. Ongeveer zes maanden na de bevalling is het effect weer weg. Bovendien valt het haar dat je extra kreeg tijdens de zwangerschap, weer uit.”
Wie rond die tijd denkt dat heur haar kaal wordt, wordt door Nicole gerustgesteld: het is alleen het extra haar dat uitvalt. “Na die periode is het dus weer zoals voor de zwangerschap.”

Nicole vindt het altijd leuk, zwangere dames in de kappersstoel. “Ze zien er dan zo mooi uit. Mooi haar, mooie huid. Het haar zit vaak beter dan ooit en wordt minder snel vet.”

Ze volgt momenteel de cursus Huid & Haar. “Over de invloeden op huid en haar. Welke invloeden hebben medicijnen bijvoorbeeld? Zwangerschap komt ook aan bod. Kappers zitten dicht op iemands huid en zien alle veranderingen van dichtbij. Waardoor worden die veroorzaakt? Ontzettend interessante materie die ik weer kan toepassen in het kappersvak.”

Extra vitamines

“MissPress hier is gezegend met een volle bos haar,” aldus Nicole. “Mocht zij na de zwangerschap wat haren verliezen, dan is dat niet zo erg. Maar voor wie bang is om na de zwangerschap dun haar te krijgen, zijn er speciale supplementen te koop voor huid, haar en nagels. Die bevatten vitamine B100.”

Huisvrouwenkapsel

Bestaat het huisvrouwenkapsel nog? Met die term werd ooit een gemakkelijk kapsel bedoeld, gedragen door moeders die ineens geen tijd meer hadden voor uiterlijke verzorging. “Haha, nee hoor,” lacht Nicole. “Ik zorg er voor dat iedereen gewoon weer een mooi kapsel krijgt. Laat je lekker verzorgen in de kappersstoel. Even tijd voor jezelf, kun je daarna weer uitgerust naar je baby.”

Afspraak maken met Nicole

Kapsels Enzo is gevestigd aan de Leliestraat 34a in Oldenzaal. Een afspraak maken kan via 0541 751044 of www.kapselsenzo.nl.