Tekst laten schrijven?

Zwangerfit: fit tijdens én na je zwangerschap

Fitnessen tijdens je zwangerschap, kan dat? Tuurlijk. Goed idee juist. Bij Zwangerfit van Fysiotherapie de Essen zorgen ze dat de aanstaande moeders goede begeleiding krijgen. Sportief bezig zijn in een gezellige setting.

Oldenzaal -

Marjolein Spiekstra begeleidt de lessen Zwangerfit; zij is gespecialiseerd bekkenfysiotherapeut. Zwangerfit is een combinatie van cardiotraining, bewegingsoefeningen en nuttige informatie, speciaal voor aanstaande moeders. Eerst een warming-up, dan een circuit op de fitnessapparaten en afsluiten met een gezamenlijke oefening. Regelmatig zijn er ook extra informatiemomenten waarin de deelneemsters leren over zwangerschap en bevallen.

Want sporten tijdens zwangerschap, kan dat? Zeer zeker, tot en met de bevalling aan toe zelfs. Maar niet alle oefeningen zijn geschikt. Rechte buikspieren trainen is bijvoorbeeld een slecht idee, de dwarse buikspieren daarentegen juist een goed idee. Bij Zwangerfit weet je zeker dat je de juiste oefeningen doet, geschikt voor zwangerschap. Zwangerfit geeft bovendien inspiratie. De oefeningen kun je immers thuis ook doen.

Wat maakt zwangerfit zo leuk?
Er wordt getraind in groepjes tot tien (aanstaande) moeders en dat zorgt voor een heel gezellige sfeer. De een is nog maar net zwanger, de ander traint al met een flink zwangere buik. En dan zijn er de deelneemsters die al bevallen zijn. De combinatie maakt het leuk. De deelneemsters stellen elkaar vragen, steunen elkaar en maken het gezellig.

Even terugkomen

Ongeveer zes weken na de bevalling meld je je weer bij Zwangerfit. Even een paar lessen meedoen om daarna weer je reguliere sport op te pakken. Bekkenoefeningen zijn dan opnieuw belangrijk, net zoals de stabiliteit weer opbouwen.

Aanmelden voor Zwangerfit

Benieuwd naar Zwangerfit? Kijk dan op www.zwangerfitoldenzaal.nl. Ik ging naar Zwangerfit bij Fysiotherapie de Essen, maar het wordt ook gegeven bij Fysiotherapiepraktijk Berghuizen.